Home About Musicians Concerts Recordings News Guestbook Contact
Gitaarles van John van der Veer
Linker- en rechterhandtechnieken – zowel met de vingers als het plectrum – harmonieleer , toonladdersystemen, timing en toonvorming...

Naim

Engelse NAIM label heeft reeds 1800 cd's verkocht van 'The Ark'!

GitaarlesGitaarles

John van der Veer heeft een beperkt aantal plekken ter beschikking voor leerlingen. De lessen zijn gefocused op linker- en rechterhandtechnieken – zowel met de vingers als het plectrum - harmonieleer , toonladdersystemen, timing en toonvorming. Met de juiste basis wordt de toegang tot de prachtige wereld van componeren en improviseren op de gitaar eenvoudiger, inzichtelijker en rijker. De stijl van gitaarspelen is minder belangrijk, belangrijker is de inzet en de wil om de mogelijkheden van dit prachtige instrument te exploreren. Reacties via john [ @ ] northseaguitars.com
Engelse NAIM label heeft reeds 1800 cd's 'The Ark' verkocht!

De Engelse fabrikant van high-end audio apparatuur NAIM-Audio heeft voor haar dochteronderneming het NAIM-label een licentiecontract met NorthSeaGuitars om Gitaar aan Zee onder de meer internationale naam 'The Ark' uit te brengen in 29 landen! Dit is natuurlijk een geweldige erkenning voor de composities en de enorme dynamiek van de opnames van Gitaar aan Zee. Er zijn inmiddels zo'n 1800 exemplaren verkocht! Natuurlijk is de cd on-line te bestellen en 'in stukjes' te downloaden bij het NAIM-Label. (Klik op het NAIM-logo voor de downloadpagina)
Gitaar aan Zee

Marista
Wereldmuziek

Voor het gemak staat dit project van gitarist en componist John van der Veer vermeld als 'wereldmuziek', maar Gitaar aan Zee is eigenlijk meer dan dat. De muziek bevat klassieke elementen, pop, een scheutje Latijns-Amerikaans temperament en vurige Spaanse klanken. Het is uitermate filmisch wat Van der Veer heeft geschreven - zijn muziek is expressief, rustgevend, opwindend, ontroerend en opwekkend tegelijk.

Behalve het creatieve brein beroeren ook Arnold van Dongen, Pablo Minoli, Marcel Fisser en Jaap Kwakman de snaren. Een ritmesectie ontbreekt, het gaat hier zuiver om het exploreren van de geluidsmatige mogelijkheden van de akoestische gitaar. En die blijken verbluffend te zijn, getuige schitterende breiwerkjes als 911, Molyvos en On Track.

Daarbij weet Gitaar Aan Zee - zo genoemd omdat alle vijf de gitaristen bij de zee zijn geboren - uitstekend met dynamiek om te gaan. Luister naar de fraaie vertolking van het alom bekende Albatross. Schenk een prettig glaasje in, sluit de ogen en laat je gewillig op de golvende klanken meevoeren naar verre oorden.

'Revolver'
Frans Elshout