Home About Musicians Concerts Recordings News Guestbook Contact
Gitaarles van John van der Veer
Linker- en rechterhandtechnieken – zowel met de vingers als het plectrum – harmonieleer , toonladdersystemen, timing en toonvorming...

Naim

Engelse NAIM label heeft reeds 1800 cd's verkocht van 'The Ark'!

Vertel het me niet


vertel

Download hier een poster op A2 formaat voor uw theater.

 

Vertel het me niet’ is het resultaat van een lang gekoesterde wens van John om muziek van Harry Bannink te arrangeren voor gitaar. Een avondje stappen met theatervamp Ine van Geel (bekend van ‘Nacht Moeder’, onder regie van Gerrie van der Klei, de close harmony vocals bij Fem@il en kleinkunst producties als ‘Maatje 44’) maakte de wens concreet en is aanleiding geweest tot het samenstellen van een avondvullend Bannink-programma op teksten van Annie M.G. Schmidt, uit te voeren door het duo: gitaar plus zang.

De teksten komen niet van het bekende kinder-repertoire van Schmidt, maar zijn geschreven voor volwassenen en voor een groot deel afkomstig van de musical ‘Heerlijk duurt het langst’. Ruim zestig jaar na dato hebben deze teksten aan kracht niets ingeboet en ze zijn bovendien verpletterend actueel.

De voorstelling is een aaneenschakeling van liedjes. Door de inhoud, zowel muzikaal als tekstueel, vormt ieder lied een apart micro-toneelstukje, waarbij de interactie tussen de begeleider/solist op gitaar en de performer telkens in een ander daglicht komt te staan. Er is alle reden tot speculeren over wat die twee nu eigenlijk bij elkaar te zoeken hebben. Laat uw fantasie vooral de vrije loop.

‘Vertel het me niet’ is een intiem muzikaal avontuur waarin de passie voor Bannink en tijdgenoten doorklinkt in de virtuoze gitaararrangementen van John van der Veer. De gekte van Ine van Geel op het podium maakt iedere tekst van Annie M.G. Schmidt tot een persoonlijk verhaal: vaak teder en ontroerend, maar ook vilein en vlijmscherp, met vuurrode oortjes.

Het afgelopen jaar zijn er diverse try-outs geweest, naar aanleiding daarvan is de voorstelling aangepast en verfijnd. Er volgen nog een paar try-outs in Amsterdam en omgeving. Over de speellijst houden we u op de hoogte.
Voor boekingen en nadere info:
john (@) northseaguitars.com