Home About Musicians Concerts Recordings News Guestbook Contact
Gitaarles van John van der Veer
Linker- en rechterhandtechnieken – zowel met de vingers als het plectrum – harmonieleer , toonladdersystemen, timing en toonvorming...

Naim

Engelse NAIM label heeft reeds 1800 cd's verkocht van 'The Ark'!

Concerts
 • Vertel het me Niet
  Speeldata:
  3 oktober 2015 in theater Het Perron, Amsterdam
  15 januari 2016 in theater Het Perron, Amsterdam
  28 februari in galerie ’t Vossenveen, Albergen

  Heb met Ine de voorstelling tot nu toe twee maal uitgevoerd in het hartje van de Amsterdamse Jordaan, beide keren in het heerlijke Art Deco theater ‘Het Perron’. Beide uitvoeringen waren ook als try-out bedoeld. We hebben inderdaad wat dingen bijgeschaafd en scherper gesteld. Veel spontane, enthousiaste reacties.

  Heb zowel met NorthSeaGuitars als in een duo met flamenco-gitarist John Fillmore al diverse malen in Het Perron opgetreden. ‘Vertel het me Niet’ is de derde gelegenheid en de vijfde keer dat ik er heb mogen spelen. Telkens weer een feest. Wat een geweldige, sfeervolle locatie is ‘Het Perron’ toch! Een heerlijke plek om musiceren.
  De entourage is prachtig, de akoestiek is geweldig en Jane van Assenderp is een zeer hartelijke gastvrouw, waardoor je je als artiest direct op je gemak voelt.

  Het eerstvolgende optreden is zondag 28 februari as in galerie ’t Vosseveen, Albergen. Ook deze locatie is bijzonder, maar op een heel andere manier. De galerie ligt midden in de prachtige natuur van Noordoost Twente en omvat een beeldentuin en een intiem theater. Voor sfeerimpressies, reserveringen etcetera: www.vossenveen-albergen.nl.
 • Tapas
  Zaterdag 6 februari heb ik drie delen uit de Romancero Guitano van Mario Castelnuovo-Tedesco mogen uitvoeren met kamerkoor Akkoord in de Vredeskerk te Leiden. De Romancero Guitano is een liederencyclus voor koor en gitaar. Moest opboksen tegen een koor van meer dan 35 personen sterk. Reden om de noodzakelijke versterking mee te brengen voor de Scharpach Negra, de perfecte gitaar voor dit doel. Voor het eerst gebruik gemaakt van de interne L.R. Baggs Anthem microfoon, aangevuld met een kleine DPA condensator microfoon die je op de gitaar bevestigt. Beide signalen zijn aangesloten op de bekende geluidspaal van Bose. Schitterend geluid, dat uitstekend draagt, veel power heeft en op geen enkele manier ‘versterkt’ aanvoelt. Veel complimenten over de sound gekregen.

  De avond, met de titel ‘Tapas’ stond, hoe kan het ook anders, in het teken van Spaanse muziek. Een goede reden om een gedeelte van het repertoire uit te voeren dat mezzosopraan Elsbeth Gerritsen en ik momenteel samenstellen: een avondvullend programma met liederen voor gitaar en mezzo/alt onder de naam ‘Café de Chinitas’.

  We hebben vier stukken uit ‘Cinco Canciones Populares’ van Manuel Oltra uitgevoerd. Heerlijke muziek.

 • Bossa Nova
  Met de Braziliaanse tenor Mauro Silva Barbosa, bekend van het roemruchte cognac concert in het Waldorf Astoria, heb ik een duo waarmee we, naast klassieke werken, ook een Bossa Nova repertoire uitvoeren. Internationaal filmmaker en fotograaf Paul D. Scott gaat enkele clips van ons vastleggen. Binnenkort in dit theater! Het eerste optreden met louter Bossa Nova repertoire is zaterdag 28 mei as. Helaas is dit concert besloten, kaarten zijn niet te koop en er valt niets te reserveren. Maar ik houd je op de hoogte over publieke concerten.
  Last but not least….

 • Amsterdam Wildlife
  Deze film over de wilde natuur in en rond Amsterdam, waarvoor ik de muziek heb mogen componeren en inspelen, draait nog steeds in EYE. Dus voor wie nog niet geweest is…….
  De prachtige recensie in het NRC gelezen?